El Blog dels del Morro Fi

Pulpería A’Gudiña

Posted in Restaurants by morrofi on 5 gener 2012

Aquest lloc té un interiorisme amb elements d’exterior, decorat amb petits taulats a dues aigües com els orreos gallegs que  si el veí fa goteres sempre tindràs un aixopluc, també hi ha fanals, un aquí, un allà. La carta és molt extensa, deu haver-hi unes 2.000 referències.

A destacar el cargolí i la canailla, que només n’hi ha quan plou, passant pel remenat d’ous amb patata del nord, cosa extraordinària i el pebrots del Padrón són picants (per fi!). Deixant a part el lacón el pop i l’orella, que són la trama forta del restaurant, destaquem les postres amb tarta de Santiago, un pa de pessic super tendre i begudes de final de festa com meus amores o terminator. Un petó i bon any.

Entença 2


Cargolina, turbio i cigalot

8 Respostes

Subscribe to comments with RSS.

  1. miriam said, on 5 gener 2012 at 16:24

    el millor pop de barna!!! uuuuuuuuuuuhm quiero pulpo!!😀

    • inyaki said, on 5 gener 2012 at 19:05

      Jo anava amb aquesta intencio pero tot i q es molt bo no es el millor

  2. Els fogons de la Bordeta said, on 12 gener 2012 at 16:35

    Hi anem sovint, prop de casa i menjar de perles!

  3. angelscodina said, on 17 gener 2012 at 9:35

    Mmm…, ja faig salivera!!! Us volia fer una pregunta, perquè amb una de les coses que heu dit, m’heu encuriosit… Ma mare, una bona cuinera i, al meu entendre, gourmet, sempre ha lloat els pebrots del Padrón que NO piquen perquè, segons ella, vol dir que són de bona qualitat. Vosaltres parleu dels piquillos picants (és correcte? O volíeu dir els del Padrón?). Fa uns quants dies, però, menjant uns pebrotets del Padron, un amic es queixava que no picaven… En què quedem? Va a gustos o realment, com diria ma mare, és qüestió de qualitat? Una abraçada!!!

    • morrofi said, on 17 gener 2012 at 10:35

      Sí, sí Padrón, gràcies per la observació! No sabem si és un tema de qualitat, però el que ens agrada és anar-ne trobant de picantets!

    • harko said, on 9 Febrer 2012 at 17:12

      ho sento però ta mare no té raó. els pimientos de padrón “unos pican e outros non” vol dir que algun ha de picar, potser que no et piqui cap, però si de 10 t’en piquen 2 o 3 és perfecte. Depenen de la quantitat de sol que els hi toqui, si tots piquen vol dir que no han estat ben recollits, si no en pica cap tampoc.
      Per tant sempre t’ha de picar algun i si és l’últim que queda al plat millor que millor, sempre t’enrecordaràs!

      • Mamba Negra said, on 22 Març 2013 at 15:53

        Uff! Veig que ha passat més d’un any des de que vau publicar el post sobre aquesta taperia! Bé, us ho explico igualment🙂. La raó de que els pebrots piquin o no, és una qüestió de maduració i exposició al sol. A l’inici de la temporada ben bé no en pica cap, però conforme van passant les setmanes i el sol fa la seva feina amb els pebrots, aquests van picant cada cop més. Per això “unos pican y otros no”, perquè cada pebrotet madura al seu ritme.

  4. Carlitos said, on 28 Febrer 2012 at 15:42

    Gràcies per la recomanació morrofi.
    Havia anat fa uns quants anys en una visita a Barcelona per treball però aprofitant l’article vaig portar la familia aquest darrer cap de setmana i vam sortir molt contents. El pop i el pernil són per mi de lo millor que he tastat a Catalunya… i l’albariño… ai l’albariño que bó que està jajaja
    Salut i gràcies per la web.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: