Pulpería A’Gudiña
Aquest lloc té un interiorisme amb elements d’exterior, decorat amb petits taulats a dues aigües com els orreos gallegs que si el veí fa goteres sempre tindràs un aixopluc, també hi ha fanals, un aquí, un allà. La carta és molt extensa, deu haver-hi unes 2.000 referències.
A destacar el cargolí i la canailla, que només n’hi ha quan plou, passant pel remenat d’ous amb patata del nord, cosa extraordinària i el pebrots del Padrón són picants (per fi!). Deixant a part el lacón el pop i l’orella, que són la trama forta del restaurant, destaquem les postres amb tarta de Santiago, un pa de pessic super tendre i begudes de final de festa com meus amores o terminator. Un petó i bon any.
Cargolina, turbio i cigalot
el millor pop de barna!!! uuuuuuuuuuuhm quiero pulpo!! 😀
Jo anava amb aquesta intencio pero tot i q es molt bo no es el millor
Hi anem sovint, prop de casa i menjar de perles!
Mmm…, ja faig salivera!!! Us volia fer una pregunta, perquè amb una de les coses que heu dit, m’heu encuriosit… Ma mare, una bona cuinera i, al meu entendre, gourmet, sempre ha lloat els pebrots del Padrón que NO piquen perquè, segons ella, vol dir que són de bona qualitat. Vosaltres parleu dels piquillos picants (és correcte? O volíeu dir els del Padrón?). Fa uns quants dies, però, menjant uns pebrotets del Padron, un amic es queixava que no picaven… En què quedem? Va a gustos o realment, com diria ma mare, és qüestió de qualitat? Una abraçada!!!
Sí, sí Padrón, gràcies per la observació! No sabem si és un tema de qualitat, però el que ens agrada és anar-ne trobant de picantets!
ho sento però ta mare no té raó. els pimientos de padrón “unos pican e outros non” vol dir que algun ha de picar, potser que no et piqui cap, però si de 10 t’en piquen 2 o 3 és perfecte. Depenen de la quantitat de sol que els hi toqui, si tots piquen vol dir que no han estat ben recollits, si no en pica cap tampoc.
Per tant sempre t’ha de picar algun i si és l’últim que queda al plat millor que millor, sempre t’enrecordaràs!
Uff! Veig que ha passat més d’un any des de que vau publicar el post sobre aquesta taperia! Bé, us ho explico igualment :). La raó de que els pebrots piquin o no, és una qüestió de maduració i exposició al sol. A l’inici de la temporada ben bé no en pica cap, però conforme van passant les setmanes i el sol fa la seva feina amb els pebrots, aquests van picant cada cop més. Per això “unos pican y otros no”, perquè cada pebrotet madura al seu ritme.
Gràcies per la recomanació morrofi.
Havia anat fa uns quants anys en una visita a Barcelona per treball però aprofitant l’article vaig portar la familia aquest darrer cap de setmana i vam sortir molt contents. El pop i el pernil són per mi de lo millor que he tastat a Catalunya… i l’albariño… ai l’albariño que bó que està jajaja
Salut i gràcies per la web.