El Blog dels del Morro Fi

L’anís

Posted in Bars, General, Restaurants by morrofi on 14 Desembre 2011


Aquest matí el Buffalo George del Pepetas ha fet una explicació de com pendre anís.

L’anís és un licor que ve de la planta amb el mateix nom originaria de l’Orient, també li’n diuen matafaluga que és derivat de l’àrab, ja que ens la van portar ells, i vol dir gra dolç. Ha esdevingut al llarg de dècades un licor molt popular i n’hi ha moltes variants diferents, des del Pastís francès, a l’Ouzo grec i els diferents anisos espanyols, com el Chinchón i Cazalla que deuen el nom al lloc on han estat produits, Madrid i Sevilla respectivament. Evidentment que el rei dels nostres bars és el famós anís del Mono de Badalona, famós per la seva botella texturada, ideal per fer percussió mentres cantem nadales i, per la cara de Darwin estampada al cos de simi que van posar el seu dia per fer-li la conyeta amb la teoria de l’evolució.

Si en voleu saber més us podeu perdre a les biblioteques o a internet. Aquest escrit, vídeo i foto va pels que van a la feina contents després d’haver-se cascat les seves ‘barrechas’, palomas i carajillos d’anís.

6 Respostes

Subscribe to comments with RSS.

  1. alex gifreu said, on 14 Desembre 2011 at 17:35

    gran buffalo!!!!

  2. carles murillo said, on 14 Desembre 2011 at 19:40

    bó! seguint amb la temàtica “anisesca”: http://blogs.elpais.com/el-comidista/2011/07/anis-inopia-nuevo-gin-tonic.html

  3. Miquel Olària said, on 16 Desembre 2011 at 10:46

    Anís “rules”!!!!! Un servidor és un fervent defensor dels licors de sempre, i el dia que vaig descobrir el “Machaquito” la meva vida va canviar…….a pitjor!!! jajajaajaja. Fora conyes, l’anís és una veguda a reedescobrir per a tothom. Fins al cul d’esnobs que que només saben beure gin-tònics (i demés combinats condenables!!!) i menyspreen licors respectables com el mateix Anís, el Chartreuse, el Calisay, el Bonet , els Aromes de Montserat, el totpoderós Cointreau!!!! el Grand Marnier!!!!!!!!!! els brandys (Mascaró i Torres 10 per amunt , no fotem………) i la Ratafia!!!!!……..licors de vell…….ja!!!!!! (més sap el diable per vell que per diable!!!)

    Només em queda dir bravo!!!!

  4. daniel salvador said, on 31 Desembre 2011 at 8:17

    Crec que en el video hi ha una petita errada, jo sempre he vist fer “palomas” amb anis sec i aigua molt freda, mai amb anis dolç.

    • morrofi said, on 2 gener 2012 at 8:48

      tens raó! gràcies

  5. Joan Vigó said, on 22 Març 2012 at 12:40

    Fantàstic post. Jo també sóc un defensor del bon anís, especialment del sec. En aquest sentit, hi trobo a faltar l’Anís del Mono etiqueta verda, sec i extraordinari!


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: