Celler Casa Mariol
Bótes i Miquel Àngel
El celler de Casa Mariol reneix amb l’esperit de la clotxa i el suau, del vi de la Terra Alta i els productes del Matarranya. El Miquel Àngel tenia el repte de convertir el celler de barri dels ’90 que ja existia, en una casa de vins que oferís també menjars i productes de la zona on s’el·laboren els vins de Casa Mariol. L’exercici ha estat de síntesi, ha tret sense posar, ha polit la idea i l’ha feta forta. Com exemple direm que ha recuperat una ramesa de fòrmiques antigues que han servit per folrar exquisitament les taules, les bótes les ha respallades i en el frontal pots veure el preu del litre de vi escrit en guix, a mà, com sempre s’ha fet.
Hi menjes clotxes, que podriem dir que és el tupper del pagès autòcton: un panet buidat de molla i tornat a omplir amb diferents farciments, com ara arengada o cóctel de gambes, ui que bò. Per acompanyar amanides de la comarca, amb una vinagreta única per cada una d’elles. Són el complement ideal a la clotxa.
En quant al beure, no hem d’oblidar que estem a casa d’un celler potentíssim amb gran diversitat de vins en quant a diferents criances i varietat de raïms, podem provar des de un vi de collita passant per un syrah reserva fins a un cava rosat que ha estat madurant 24 mesos. També destacarem el petit tresor de la casa, el refresc gasós de l’Ebre, fet amb una pòcima màgica: el Suau Quim, refresc únic i català que els nostres avis es preparaven amb graciosa i cafè.
Roselló 442 08025 Barcelona +934 367 628
Clotxa i amanida
Els vins són suau
Pastís i garrapinyades fetes per la tieta de l’M.A.
7 Respostes
Subscribe to comments with RSS.
Mmmmm… quina gana que feu venir 😉
Enhorabuena por fin una embajada de
La Terra alta en Bcn
Soy un admirador de esta zona, de su paisaje y de sus habitantes, donde existen productos muy buenos el vino, el queso de la freixneda casquetes, aceite etc
Gracias Miguel Angel por traernos un trozo de esa tierra tan querida
OHhh aquí hi he d’anar! el suau el tenien al meu poble aquest estiu i el vaig probar…molt dolc per mi però original. Gràcies!
Dona la casualitat que visc just al costat i mai m’havia animat a provar-ho, demà mateix em passo!
Enhorabona pel blog! us acabo de conceixer (gracies a ambcompte.net) i ja m´he llegit tooot el vostre blog desde la 1ª entrada!
crec q la meva xicota i jo tenim pla pels propers… 6 mesos!
podria suggerir una coseta? una etiqueta pels bars que posin una tapa gratis amb la canya ^_^
Segui aixi! acabeu d guanyar un lector diari (i en breu futur clients al Morro Fi!)
Disculpe, però no vegi aquest establiment/local/botiga al mapa del Google. El posareu?
Gracies per aquest útil i saborós blog !!!
fet! gràcies