El Blog dels del Morro Fi

Bar Bodega Salvat

Posted in Bars by morrofi on 29 Setembre 2011


Vista general i detall del bar bodega Salvat

Ahir la Montse ens va convidar a fer una volta per Sants, que és un barri que no haviem tocat gens ni mica per allò de que queda lluny, i resulta que no, que Sants està aquí al costat, a un tiro de pedra. Vam començar pel mercat d’Hostafrancs, on cada parada que hi ha mereix una ressenya, la qualitat de les parades et deixa amb la boca oberta i si a sobre tens una guia que explica detalladament les virtuts de cada establiment, l’emoció és desbordant, això si que és un mercat com cal.

Després de caminar per carrerons i places amb una sorprenent barreja de palauets i edificis bàsics vam arribar al bar bodega Salvat, la vena va caure dels ulls i vam descobrir El Dorado de Sants. Amb la vergonyeta del passavolant abrumats pel rococó de la rajola i la filera de bótes de fusta vam asseure’ns a un racó a observar.

(li passem la pluma a la Montse)
La Salvat, com senyora antiga d’un altre temps, se’n riu del nostre segle des d’unes taules de fòrmica deslluïda. Els ulls se’ns en van per tot arreu en busca d’allò que ja només es veu en les fotos
antigues dels avis. La claror enlluernadora d’aquest matí, ho fa tot més vell, més somiat, més oasi. Un home entra a la bodega amb una garrafa de vidre per omplir-la de vi i els cambrers van vestits de negre de dalt a baix amb camises i pantalons de pinces amb l’elegància del que s’aixeca cada dia molt aviat per no molestar al sol. Llegeixen el diari els jubilats cadascú a en una taula. Tots els seus dijous van vestits de diumenges. Si parem l’orella, podem sentir el soroll de les neveres de fusta, humides i fosques com una cova on guarden els grans tresors de la bodega, bidons de cervesa i llaunes enormes d’anxoves. Els cables de l’electricitat que es veuen per tot arreu semblen pentagrames d’una partitura feta de seitons, anxoves i vermut. Silenci, que arriba el plat de barreja. Brindem perquè el món s’acabi ara mateix.

Carrer d’Andalusia 2
Horari: de dilluns a dissabte de 8h a 22h


Aquí veiem un collage impossible de l’establiment


Ens agrada molt aquesta vista

11 Respostes

Subscribe to comments with RSS.

  1. carlosalonsoromero said, on 29 Setembre 2011 at 12:15

    No sé si en tenieu constància, però aquesta és una bodega que va inspirar un gran disc i una gran portada (de la Kavel Rafferty):

    http://laescuelamoderna.blogspot.com/2009/07/valero-bar-bodega-salvat.html

    http://kavel.wordpress.com/

  2. AIDA said, on 2 Octubre 2011 at 19:22

    M’he quedat enamorada del vostre blog, és màgic!!!, m’encanta trobar coses tant maques i autèntiques com qui no vol la cosa, buscant una foto de xocolata desfeta amb melindros, que he penjat al meu blog, us he linkat.
    Salutacions!!!!

  3. michelle said, on 3 Octubre 2011 at 17:46

    Hi Team!!
    How are you?
    I think your blog is great
    I’m a food writer, do you have a restaurant?
    Can you please recommend where I should eat breakfast, lunch and dinner in Barcelona area?
    THANKS!!!
    michelle

    • morrofi said, on 4 Octubre 2011 at 10:12

      We have a vermut bar, in Consell de Cent 171, Barcelona. You can go to any place we recomend in our site, enjoy!

  4. miki said, on 9 Octubre 2011 at 14:08

    A quin carrer es troba aquest bodega? Al barri de sants però no se la direcció

  5. linus said, on 18 Octubre 2011 at 8:40

    Sí, gran disc el dels desapareguts Valero i gran bodega la Salvat. Només afegir que el serpentí de la cervesa es refreda passant per dins de les neveres de fusta i que hi ha cervesa negra de barril. Ah, i les anxoves són de concurs. No sé si encara hi serà, però hi havia un rètol que deia alguna cosa com ‘Prohibit fumar mentre es netegen anxoves’ (o era en castellà?)

  6. Pedro Strukelj said, on 19 Novembre 2011 at 23:49

    Otro aspecto singular de esta preciosa bodega es que tiene en la acera, frente a la puerta, una caja de electricidad que los lugareños utilizan como barra urbana. Supongo que no es un accidente del maravilloso urbanismo de esta ciudad sino, fruto de una decantada experiencia. La cuestión es que cuando uno lo ve, dice: toda buena bodega debería ser premiada con una barra como esta. Si puedo ya os mandaré una foto o un dibujo.

  7. MeriTatin Tatin said, on 10 Setembre 2013 at 11:36

    per fiii he trobat frikis del vermut com jo!!! viscaaaaa!!!! oeeeeee us faig la ola i me la faig a mi per haver trobat el vostre bloc i, espero també, el vostre local!!! M’he quedat una mica parada que entre les fotos del Salvat, no heu pujat “La Foto” del calendari camioneril típic sexi/porno del Servei Técnic nosecuantos, que religiosament canvien cada any, i que dona un punt bastant kitsch al local. Q no hi era aquell dia?? m’extranyaria molt!!!…Ah…. I strongly recommend una altra antro meravellós, a prop del Salvat, no diré adreça per mantenir.vos intrigats, la super bodega Cal Pep!!! oohhh!! amb peix fresc! i navalles i gambetes salades ! ohhhh!!

    Salve, Morro fi & cia!

    • morrofi said, on 18 Setembre 2013 at 7:55

      gràcies per l’entusiasme i comentaris! salut!

  8. luisa said, on 10 Novembre 2013 at 19:22

    he descubierto una vermuteria en castelldefels con unos aperitivos y unas tapas caseras de lujo , se llama LA GILDA , en calle bisbe urquinaona, 24, tienen muchos vinos y vermuts y producto Espinaler.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: