El Blog dels del Morro Fi

Pubilla i Panxa

Posted in Restaurants by morrofi on 14 Octubre 2010

Tornem després d’un temps, estem una mica enfeinats últimament però no deixem de fer cròniques. Avui us volem parlar d’un parell de llocs del barri de Gràcia, que tenen en comú que als dos cuiners que els porten els uneix una gran amistat.


Entrada a la Pubilla


Quines anxovetes…

Anem a fer un esmorzar de forquilla, bacallà fregidet amb romesco i espàrregs, i tarrina de peu i morro amb samfaina, tot això regat amb un vi de la terra a la Pubilla, restaurant al costat del recentment remodelat mercat de la Llibertat. L’Alexis l’ha recuperat fa un parell de mesos i fa esmorzars molt ferms i dinars molt sabrosos, amb receptes de cuina catalana de tota la vida, d’aquelles que feia l’àvia. Cada dia que hi tornem veiem com la gent que treballa a la plaça li agafa més confiança i se’l fa seu, entre setmana hi fan menús i dissabte s’hi dina a la carta.

Després de fer la siesta ben llarga i merescuda anem a sopar a la Panxa del Bisbe, restaurant que no perd pistonada amb els anys, sempre ple i amb el servei amable i polit. Els platets són elaborats: les petites composicions del Xavi van des del sunomono de salmó, passant per les sardines marinades fins a un shawarma ben fet de veritat. Els vins són molt bons i pujen de la òstia, serà de per la inclinació del carrer Rabassa… per acabar demanem una tarta tatin, ens fotem uns xupitos i sortim fent la roda carrer avall.

La Pubilla. Plaça de la Llibertat 23. 08012. 932 182 994

La Panxa del Bisbe. C/ Rabassa, 37. 08024 Bcn. 932 137 049


Shawarma i  tarta tatin estupendus


Xavi molt simpàtic i l’Helena amb l’Averna.

5 Respostes

Subscribe to comments with RSS.

  1. sergi said, on 14 Octubre 2010 at 16:08

    Tots dos llocs altament recomenables!!!!
    Els menus de migdia a la pubilla, de lo millor que es troba al barriamb diferència!!!
    Bones recomanacions!

  2. Dani said, on 14 Octubre 2010 at 17:39

    Ens alegrem que torneu a ser per aqui !🙂

  3. G L said, on 18 Octubre 2010 at 15:17

    Felicitats pel vostre blog. Us hem inclós en una llista de blogs interesants de la ciutat de Barcelona en aquest enllaç.
    http://degustandobarcelona.blogspot.com/2010/09/otras-websblogs-de-barcelona.html
    Salutacions!

    • morrofi said, on 18 Octubre 2010 at 21:06

      Gràcies i salutacions!

  4. Manu "el sibarita" said, on 8 Novembre 2010 at 14:41

    Hola a tots,

    Acabo de gauidir d’un menú a la Pubilla, i encara no ho he pogut assimilar com pot haver-hi tanta màgia en un àpat de cuina de mercat.

    Com sempre l’Alexis tracta els ingredients seleccionats tal com ho fan els genis i et transporta a un món on les cremes són cremes de veritat, on els rostits estan just al punt, on les guarnicions són elaborades (d’aquelles on és necesita molt de temps i molt de coneixement per elaborar-les) i acompanyen al plat fins molt i molt amunt en l’escala dels plaers cul.linaris.

    No ho dubteu, no podeu perdre-us aquesta joia de la cuina de mercat.

    Següent estació, dinaret a la carta el proper dissabte lliure, ja us explicaré.

    Moltes felicitats a tot l’equip, sou uns mags i la cuina catalana de veritat amb vosaltres està ven viva.

    COLLONUTS !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: