El Blog dels del Morro Fi

Montolio – Can Maño

Posted in General by morrofi on 22 febrer 2010

M’he près un número 15.

Tot caminant per la Barceloneta hem anat a parar a Can Maño. Un petit restaurant de dos espais. L’estil arquitectònic de la Barceloneta permet que s’hi pugui accedir tant des del carrer Baluart com pel carrer de Monjo. El mobiliari de Can Maño està format per un sol tipus de taula i de cadira, pur aglomerat amb melamina simulant fusta, tot una joia. Autèntic mobiliari escolar.
Aquest restaurant és conegut pels seus fresquíssims peixos a uns preus molt raonables, com sardines a la planxa, barat, calamar, lluç….,  l’acompanyament sempre a escollir y per veure un vino turbio de primera. Però avui posarem atenció als seus “Platos Combinados”, convinacions infinites d’ingredients clàssics en un sol plat. Els plats te’ls presenten amb un cartell de 1er d’ESO. El fet que siguin variacions i que estiguin numerades fa que tot plegat tingui un aspecte  matemàtic. Jo he demanat un numero 15. El 15 és molt bò.

Un detall força important és el pa. A can Maño serveixen barretes de quart. Toca a mitja barreta per comensal. En el cas de ser una parella es serveix una barra amb una tall al mig indicant que és per dues persones. Nosaltres hem estat tres persones per tant ens ha tocat una barra i mitja de pa.

A can Maño s’hi crea un fenòmen atmosfèric únic –el famós el niño de la barceloneta– ; els dies clars de febrer, atravessa el restaurant un corrent d’aire de la òstia (marina), que entra per la porta del Carre Baluart i surt pel carrer de Monjo.

S’hi pot menjar molt bé per uns 15€. Adreça carrer baluart 12


un nº 15


Ventiladors Montolio

Pa per tres

Anuncis

8 Respostes

Subscribe to comments with RSS.

 1. Ana said, on 22 febrer 2010 at 19:07

  Ole, quina pintassa! Aquests són els llocs que val la pena descobrir!

 2. Ingmar Vermut said, on 23 febrer 2010 at 8:23

  L’altre dia vaig tornar a pensar en vosaltres, ja que el “Sr. “Tito””, amb totes les comilles del món, em va dur a la Bodega Xifré, al c/Wellington, número 13 de Barcelona. Només entrar al recinte (per posar-li un nom eteri) es perceb una olor característica que només fan aquells llocs on hi ha hagut passió pel vi i el vermut a granel. En una de les cubes, un negre de la terra alta amb un 10% de vi ranci. El dueñu és un crack, i té fotos d’aquelles de la guerra civil, que mostra amb gran passió, només després de la tercera consumició. Lloc ideal per a la melangia d’allò que huria pogut ser…

 3. Ingmar Vermut said, on 23 febrer 2010 at 8:24

  Ah, se m’oblidava, si hi aneu més tard de les 18h porteu llinterna, em sembla que no té llum, però el vermut és molt bó.

 4. morrofi said, on 23 febrer 2010 at 8:38

  Ingmar ets dels nostres!!

 5. Vicenç Viaplana said, on 23 febrer 2010 at 12:12

  Felicitats als del Morrofí. Gran Bloc. Gracies per les sugerencies !

 6. guisante said, on 23 febrer 2010 at 15:04

  m’agraden els ventiladors!

 7. Andrea G. said, on 23 febrer 2010 at 21:34

  Buenas Guillermo!

  Me he puesto manos a la obra y he encontrado vuestro blog. Es co- jo- nu- do!! Felicitats nois!

  Habrá crónicas de Madrid?

  Por cierto, en Gràcia en el carrer Vic, hay una bodega muuuy auténtica que está a punto de desaparecer. La reconoceréis pq tiene un cartelito a mano de Se traspasa. Nunca he llegado a entrar, pero no tiene desperdicio!

  Un abrazo de parte de Fran y otro mío.

 8. Ingmar Vermut said, on 24 febrer 2010 at 10:34

  ah! sí! la bodega del c/Vic és la Bodega Quimet (la porta el pare -senyor amb bigoti, de poques paraules- d’un company meu de l’època en que s’estudiava); diu el senyor Monegal, que apareix sovint per aquella contrada, que preparen el millor vermut amb oliveta de la Ciutat Comtal. Paraula. També és necessària la llinterna, sobretot per anar als servicius.
  P.D.: Diria que el rètol de l’entrada està enganxat amb Blu-tack, o sigui, aneu amb compte, si no deixeu propina, pot esdevenir una guillotina mortal.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: